Katliam gibi kazanın bilirkişi raporu çıktı! 11 kişi can vermişti

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Yenice Mahallesi kesiminde 26 Mayıs’ta gerçekleşen kaza hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma devam ediyor.

Bu doğrultuda, Başsavcılık tarafından atanan uzman bilirkişiler tarafından bir ön rapor düzenlendi.

Bilirkişi heyeti, bölgedeki incelemeler, hava durumu, trafik akışı ve kazanın oluş şeklini göz önünde bulundurarak, olayın “tek ve asli kusurlu”su olarak otobüs şoförü Ali G.’yi işaret etti.

Rapor, bilirkişi heyetinin kazayla ilgili incelemelerinin dikkatle devam ettiğini belirtti.

Polis tarafından hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında da, otobüs şoförünün “yol ve hava koşullarına uygun hızda seyretmediği” için “asli kusurlu” olduğu ifade edildi.

Ayrıca, otobüste herhangi bir teknik veya işlevsel eksiklik olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Başsavcılık tarafından başka bir bilirkişi heyeti daha görevlendirildiği öğrenildi.

Kazanın tutuklu şoförü Ali G.’nin ifadelerine de ulaşıldı.

Diyarbakır’dan 26 Mayıs’ta saat 10.30 civarında İstanbul yönüne hareket ettiklerini anlatan Ali G., “Ben araçta ikinci şoför olarak bulunuyordum. Akşam saat 16.00’ya kadar aracı birinci şoför kullandı. Sonra o dinlenmeye çekilince ben direksiyona geçtim.

Adana’da bazı yolcuları indirdikten sonra gişeleri geçtik ve bir süre sonra otobüs kontrolden çıktı. Direksiyonu toparlayamadım ve otobüs devrildi. Kayarak karşı şeride geçtim ve diğer araçlara çarptığımı bile fark etmedim.” dedi.

Ali G., kazadan sonra araçtan çıkarak, çevredekilere 112’yi aramaları için yardım istediğini ve yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

TAG Otoyolu’nun Yenice Mahallesi kesiminde, Star Diyarbakır firmasına ait, Ali G. yönetimindeki 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek iki otomobil ve bir kamyona çarpmış, sonrasında aynı yerde başka bir kaza daha olmuştu.

İlk kazada 11 kişi hayatını kaybederken, 33 kişi yaralanmış ve diğer kazada 6 kişi daha yaralanmıştı. Tedavi sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü Ali G., tutuklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir